Dakbedekking plat dak

Wat Kost Vervangen Dakbedekking Plat Dak

Bent u op zoek naar een dakbedekking specialist voor uw platte dak?

Wij sturen uw aanvraag door naar maximaal 4 bedrijven die werkzaam zijn in uw omgeving.
Dakbedekking plat dak
Dakbedekking plat dak

Wat Kost Vervangen Dakbedekking Plat Dak

Dit bespreken we in dit artikel:

Ben je benieuwd naar de kosten van het vervangen van de dakbedekking op je platte dak? Of twijfel je of het überhaupt nodig is om je dakbedekking te vervangen? Bij Dakbedekking-platdak.nl helpen we je met het vergelijken van lokale bedrijven, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. In dit artikel geven we je een overzicht van de kosten en prijzen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Belangrijkste Punten

 • Ontdek de redenen voor het vervangen van je platte dakbedekking
 • Krijg inzicht in de kosten en prijzen van het vervangen van dakbedekking
 • Leer de verschillende soorten dakbedekking voor platte daken kennen
 • Vergelijk offertes van lokale bedrijven via Dakbedekking-platdak.nl
 • Ontvang tips voor het onderhouden van je nieuwe dakbedekking

Waarom uw platte dak vervangen?

Het vervangen van uw platte dak kan verschillende redenen hebben. Wellicht is de huidige dakbedekking beschadigd, verouderd of lek. Door uw dakbedekking te vernieuwen, zorgt u voor een betere isolatie en voorkomt u mogelijke lekkages.

Daarnaast kan het vervangen van uw dakbedekking ook bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning. Een nieuw dak ziet er niet alleen goed uit, maar kan ook de duurzaamheid en energie-efficiëntie van uw huis verbeteren.

Een ander belangrijk aspect is de kostenbesparing op de lange termijn. Oudere dakbedekking kan leiden tot warmteverlies en hogere energierekeningen. Door uw dak te vervangen met hoogwaardige materialen en isolatie, kunt u besparen op uw energiekosten.

“Het vervangen van uw dakbedekking is een investering die zichzelf op de lange termijn kan terugverdienen.”

Voorkom verdere schade en lekkages

Een van de belangrijkste redenen om uw platte dak te vervangen, is het voorkomen van verdere schade en lekkages. Als de huidige dakbedekking beschadigd is, kan dit leiden tot vochtproblemen en structurele schade aan uw woning. Door tijdig uw dak te vervangen, voorkomt u deze problemen en bespaart u op reparatiekosten in de toekomst.

Daarnaast kan een lek in uw platte dak ook zorgen voor schade aan uw interieur, zoals waterschade aan plafonds, muren en vloeren. Dit kan leiden tot extra kosten voor het herstellen en opknappen van uw woning.

Verbeterde isolatie en energie-efficiëntie

Een nieuw dak biedt de mogelijkheid om uw isolatie te verbeteren en de energie-efficiëntie van uw woning te verhogen. Met moderne isolatiematerialen kunt u warmteverlies voorkomen en de kou buiten houden tijdens de wintermaanden. Dit zorgt voor een comfortabelere leefomgeving en lagere energiekosten.

Bovendien kunnen goed geïsoleerde platte daken bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot en een positieve impact hebben op het milieu. Door uw dak te vervangen, draagt u bij aan een duurzamere leefomgeving.

Voordelen van het vervangen van uw platte dak
Betere isolatie
Voorkomt lekkages
Verbetert energie-efficiëntie
Verhoogt de waarde van uw woning

Wat zijn de kosten van het vervangen van dakbedekking?

De kosten van het vervangen van dakbedekking voor een plat dak kunnen variëren. Verschillende factoren spelen hierbij een rol, zoals het materiaal dat u kiest en de oppervlakte van uw dak. In dit artikel geven we u een indicatie van de kosten, zodat u een idee heeft van wat u kunt verwachten.

De prijs voor het vervangen van dakbedekking is afhankelijk van meerdere factoren, zoals:

 • Het type dakbedekking dat u kiest
 • De oppervlakte van uw dak
 • Eventuele extra werkzaamheden, zoals het verwijderen van de oude dakbedekking

Om een beter inzicht te krijgen in de kosten, hebben we een indicatieve prijstabel samengesteld. Houd er rekening mee dat dit slechts een schatting is en de werkelijke kosten kunnen variëren. Raadpleeg altijd een professioneel dakbedekkingsbedrijf voor een nauwkeurige prijsopgave.

Dakbedekking materiaal Gemiddelde prijs per m2
Bitumen €30 – €50
EPDM €50 – €70
PVC €40 – €60

Houd er rekening mee dat de bovengenoemde prijzen slechts richtlijnen zijn en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden van uw dak. Het is ook belangrijk om te onthouden dat goedkopere materialen mogelijk een kortere levensduur hebben en op de lange termijn duurder kunnen uitvallen vanwege onderhouds- en reparatiekosten.

Om een nauwkeurige prijsopgave te ontvangen voor het vervangen van uw dakbedekking, raden we u aan om contact op te nemen met lokale dakbedekkingsbedrijven. Zij kunnen uw dak inspecteren, uw wensen bespreken en u voorzien van een offerte op maat.

Kosten per m2 voor het vervangen van plat dak

De kosten per m2 voor het vervangen van een plat dak kunnen variëren, afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Het is belangrijk om rekening te houden met deze kosten bij het plannen van uw dakrenovatie. Hieronder vindt u een overzicht van verschillende materialen en de bijbehorende prijzen per m2.

Materialen en prijzen per m2

Materiaal Prijs per m2
Bitumen €30 – €40
EPDM €35 – €45
PVC €40 – €50

De prijzen per m2 zijn slechts een indicatie en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van uw dak, eventuele extra werkzaamheden en de keuze voor een specifiek bedrijf. Het is altijd aan te raden om meerdere offertes aan te vragen en deze goed te vergelijken voordat u een beslissing neemt.

“Het is belangrijk om rekening te houden met de kosten per m2 bij het vervangen van uw plat dak. Door een duidelijk overzicht te hebben van de prijzen van verschillende materialen, kunt u een weloverwogen keuze maken die past bij uw budget en behoeften.”

Door de kosten per m2 te vergelijken, kunt u een beter inzicht krijgen in de prijsverschillen tussen de verschillende materialen. Het kan ook waardevol zijn om advies in te winnen bij een professioneel dakdekkersbedrijf om de beste optie voor uw specifieke situatie te bepalen.

Neem contact op met Dakbedekking-platdak.nl voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden voor het vervangen van uw plat dak. Onze website biedt een gemakkelijke manier om offertes van lokale bedrijven te vergelijken, zodat u de beste prijs en kwaliteit kunt vinden voor uw dakrenovatie.

Verschillende soorten dakbedekking voor een plat dak

Er zijn verschillende soorten dakbedekking die geschikt zijn voor een plat dak: bitumen, EPDM en PVC. Elk materiaal heeft zijn eigen prijs en eigenschappen. Hieronder vindt u een overzicht van deze dakbedekkingen en de bijbehorende kosten per vierkante meter.

Bitumen dakbedekking

Bitumen is een veelgebruikt materiaal voor platte daken vanwege zijn waterbestendigheid en duurzaamheid. Het is een mengsel van verschillende soorten bitumen en is verkrijgbaar in rollen of als bitumineuze dakbedekking. De kosten voor het vervangen van bitumen dakbedekking liggen gemiddeld tussen de €30 en €40 per vierkante meter.

EPDM dakbedekking

EPDM is een synthetisch rubber dat steeds populairder wordt als dakbedekking voor platte daken. Het heeft een lange levensduur, is bestand tegen UV-straling en is eenvoudig te installeren. De kosten voor het vervangen van EPDM dakbedekking variëren doorgaans tussen de €40 en €50 per vierkante meter.

PVC dakbedekking

PVC dakbedekking is een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal dat bestand is tegen zowel UV-straling als chemicaliën. Het biedt goede isolatie en heeft een lange levensduur. De kosten voor het vervangen van PVC dakbedekking liggen gemiddeld tussen de €45 en €55 per vierkante meter.

Let op: De genoemde kosten zijn slechts een indicatie en kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke dakoppervlak, eventuele extra werkzaamheden en andere factoren. Het is altijd aan te raden om een uitgebreide offerte op maat aan te vragen bij een gespecialiseerd dakbedekkingsbedrijf.

Heeft uw platte dak een andere vorm of wilt u meer informatie over de kosten van het vernieuwen van uw dakbedekking? Neem dan contact op met een van de bedrijven op Dakbedekking-platdak.nl voor een persoonlijk advies en een offerte op maat.

Dakbedekking Kosten per m2
Bitumen €30 – €40
EPDM €40 – €50
PVC €45 – €55

Bitumen als dakbedekking

Dakbedekking vervangen prijs per m2

Bitumen is een veelgebruikt materiaal voor platte daken vanwege de goede waterdichtheid en lange levensduur. De prijs per m2 voor het vervangen van bitumen dakbedekking kan echter variëren. Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op de kosten, zoals het type bitumen, de dikte van de laag en de oppervlakte van uw dak.

De gemiddelde prijs per m2 voor het vervangen van bitumen dakbedekking ligt tussen de €40 en €80. Deze prijs is inclusief arbeidskosten en materiaalkosten. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat dit een schatting is en dat de daadwerkelijke prijs kan variëren afhankelijk van de specifieke kenmerken van uw dak.

Om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen voor het vervangen van bitumen dakbedekking op uw platte dak, raden we u aan om offertes aan te vragen bij verschillende dakdekkersbedrijven. Door meerdere offertes te vergelijken, krijgt u een beter beeld van de prijs-kwaliteitverhouding en kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

Type Bitumen Gemiddelde prijs per m2
APP-bitumen €40 – €50
SBS-bitumen €50 – €65

Het vervangen van bitumen dakbedekking kan een investering zijn, maar het biedt ook voordelen op lange termijn. Met de juiste dakbedekking kunt u lekkages voorkomen en de levensduur van uw dak verlengen. Door te kiezen voor hoogwaardige bitumen dakbedekking en een ervaren dakdekker, kunt u genieten van een duurzaam en waterdicht dak.

EPDM als dakbedekking

EPDM is een steeds populairder wordend materiaal voor het vervangen van dakbedekking op platte daken. Het staat voor ethyleen propyleen diene monomeer en is een synthetisch rubber dat bekend staat om zijn duurzaamheid en eenvoudige installatie. EPDM dakbedekking heeft een lange levensduur, waardoor het een uitstekende keuze is voor het vernieuwen van uw platte dak.

EPDM wordt vaak geprefabriceerd geleverd in de vorm van membranen die op maat worden gesneden voor uw specifieke dak. Deze membranen kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd met behulp van lijm, tape of mechanische bevestigingsmiddelen. Dit maakt het installatieproces relatief snel en gemakkelijk in vergelijking met andere dakbedekkingsmaterialen.

Wat betreft de prijs per m2 voor het vervangen van EPDM dakbedekking, kunnen de kosten variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van uw dak en eventuele extra werkzaamheden die nodig zijn, zoals het verwijderen van oude dakbedekking. Het is altijd raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende dakbedekkingsbedrijven om een goed beeld te krijgen van de prijs en de mogelijkheden.

Voor- en nadelen van EPDM dakbedekking Prijs per m2
Voordelen Nadelen
– Lange levensduur – Hogere initiële kosten vergeleken met sommige andere materialen
– Uitstekende waterdichtheid – Kan vatbaar zijn voor beschadiging bij blootstelling aan extreme temperaturen
– Eenvoudige installatie – Beperkte kleuropties in vergelijking met bijvoorbeeld PVC
– Goede bestendigheid tegen UV-straling

EPDM dakbedekking kan een goede keuze zijn voor het vervangen van uw platte dak vanwege de voordelen die het biedt. Het is duurzaam, waterdicht en kan lang meegaan. Daarnaast is de eenvoudige installatie een groot voordeel, waardoor u tijd en geld kunt besparen op arbeidskosten.

Als u geïnteresseerd bent in het vervangen van uw dakbedekking door EPDM, kunt u contact opnemen met onze partners op Dakbedekking-platdak.nl voor een offerte op maat. Zij kunnen u voorzien van professioneel advies en een prijsindicatie gebaseerd op de specifieke kenmerken van uw dak.

PVC als dakbedekking

PVC dakbedekking is een uitstekende keuze voor het vervangen van uw plat dak. Deze soort dakbedekking biedt duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en een goede UV-bestendigheid. PVC staat voor Polyvinylchloride, een materiaal dat veel wordt gebruikt vanwege zijn vele voordelen.

Met PVC dakbedekking geniet u van een lange levensduur en minimale onderhoudskosten. Het materiaal is bestand tegen extreme weersomstandigheden en biedt een uitstekende waterdichtheid. Bovendien is PVC recyclebaar en draagt het bij aan een duurzame leefomgeving.

Wat betreft de prijs per m2 voor het vervangen van PVC dakbedekking, kunnen de kosten variëren. Factoren zoals de grootte van uw dak en eventuele extra werkzaamheden kunnen van invloed zijn op de uiteindelijke prijs. Gemiddeld kunt u rekenen op een prijs van [bedrag] per vierkante meter voor het vervangen van PVC dakbedekking.

Met PVC dakbedekking bent u verzekerd van een duurzame en betrouwbare oplossing voor uw plat dak. Het biedt bescherming tegen lekkages, behoudt zijn kwaliteit gedurende vele jaren en draagt bij aan een energiezuinigere woning.

Wilt u meer weten over PVC dakbedekking en de prijs per m2 voor het vervangen ervan? Neem dan contact op met de professionals van Dakbedekking-platdak.nl. Onze experts kunnen u voorzien van deskundig advies en een op maat gemaakte offerte voor het vervangen van uw plat dak.

Andere overwegingen bij het vervangen van dakbedekking

Naast het materiaal zijn er nog andere belangrijke factoren om rekening mee te houden wanneer u dakbedekking wilt vervangen. Een grondige inspectie van de staat van uw dak is essentieel om te bepalen of er eventuele schade of verborgen problemen zijn die moeten worden aangepakt. Denk hierbij aan scheuren, verzakkingen of houtrot die de stabiliteit en duurzaamheid van uw dak kunnen beïnvloeden.

Een ander aspect om te overwegen is de isolatie van uw nieuwe dakbedekking. Het verbeteren van de isolatie kan u niet alleen helpen om energie te besparen, maar ook om het comfort in uw huis te verhogen. Goede dakisolatie voorkomt warmteverlies in de winter en houdt de hitte buiten in de zomer.

Het verwijderen van de oude dakbedekking kan ook extra kosten met zich meebrengen. Afhankelijk van het type oude dakbedekking en de staat ervan, kan het nodig zijn om extra voorzorgsmaatregelen te nemen om de oude materialen veilig te verwijderen. Zorg ervoor dat u deze kosten meeneemt bij het opstellen van uw budget.

Een bijkomend voordeel van het vervangen van uw dakbedekking is dat het een goede gelegenheid biedt om andere verbeteringen aan te brengen, zoals dakgoten, regenpijpen of ventilatiesystemen. Overweeg of u nog andere aanpassingen wilt doen tijdens het vervangen van uw dakbedekking.

Denk eraan om bij het vervangen van uw dakbedekking samen te werken met een gerenommeerd en ervaren dakbedekkingsbedrijf dat u kan adviseren over de beste materialen, isolatieopties en extra verbeteringen. Een professional kan u helpen om de beste beslissingen te nemen en u begeleiden bij elke stap van het proces.

Door al deze overwegingen in acht te nemen, kunt u ervoor zorgen dat uw dakbedekking vernieuwing een succes wordt en dat uw nieuwe dak de nodige bescherming en comfort biedt voor vele jaren.

Voordelen van het vernieuwen van uw dakbedekking:

 • Verbeterde stabiliteit en duurzaamheid van uw dak
 • Betere isolatie en energie-efficiëntie
 • Mogelijkheid om andere verbeteringen aan te brengen
 • Longer lifespan and reduced need for repairs
 • Mogelijkheid om het uiterlijk van uw huis te verfrissen

Hoe kunt u offertes vergelijken?

Dakbedekking-platdak.nl

Op Dakbedekking-platdak.nl kunt u eenvoudig offertes van lokale bedrijven vergelijken. Hierdoor kunt u niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook de service en kwaliteit van de bedrijven. In deze sectie zullen we uitleggen hoe u gebruik kunt maken van Dakbedekking-platdak.nl.

Wanneer u op zoek bent naar een bedrijf om uw dakbedekking te vervangen, wilt u natuurlijk de beste prijs en kwaliteit vinden. Door offertes te vergelijken, kunt u verschillende aspecten van de bedrijven met elkaar vergelijken en de beste keuze maken voor uw platte dak.

Om offertes te vergelijken op Dakbedekking-platdak.nl, volgt u eenvoudigweg de volgende stappen:

 1. Bezoek de website Dakbedekking-platdak.nl.
 2. Vul het formulier in met uw gegevens en specifieke vereisten voor uw dakbedekkingsproject.
 3. Aan de hand van uw aanvraag worden er offertes op maat gemaakt door lokale bedrijven.
 4. Ontvang de offertes in uw mailbox en bekijk ze op uw gemak.
 5. Vergelijk de prijzen, service en kwaliteit van de verschillende offertes.
 6. Kies het bedrijf dat het beste bij uw wensen en budget past.

Door offertes te vergelijken op Dakbedekking-platdak.nl, kunt u er zeker van zijn dat u een weloverwogen beslissing maakt en de beste deal krijgt voor uw dakbedekkingsproject. Ons platform streeft ernaar om transparantie te bieden en ervoor te zorgen dat u de juiste informatie heeft om een weloverwogen keuze te maken.

Neem de tijd om offertes te vergelijken en zorg ervoor dat u alle aspecten van de offertes overweegt, zoals de prijs, garanties, materiaalkeuze en ervaring van het bedrijf. Op Dakbedekking-platdak.nl streven we ernaar om uw zoektocht naar dakbedekking eenvoudig en stressvrij te maken.

Voordelen van offertes vergelijken op Dakbedekking-platdak.nl Hoe u offertes kunt vergelijken op Dakbedekking-platdak.nl
 • Vergelijk prijzen van lokale bedrijven
 • Vind de beste deal voor uw dakbedekkingsproject
 • Evalueer de service en kwaliteit van de bedrijven
 1. Bezoek Dakbedekking-platdak.nl
 2. Vul uw gegevens en projectvereisten in
 3. Ontvang offertes van lokale bedrijven
 4. Vergelijk de offertes op prijs, service en kwaliteit
 5. Kies het beste bedrijf voor uw project

Beslissen over het vervangen van dakbedekking

Het vervangen van uw dakbedekking is een belangrijke investering waarbij u een weloverwogen beslissing moet nemen. Hierbij zijn er verschillende factoren waar u rekening mee moet houden, zoals de kosten en het kiezen van een betrouwbaar dakbedekkingsbedrijf.

Een van de eerste stappen bij het nemen van een beslissing is het bepalen van uw budget en het inschatten van de kosten van het vervangen van de dakbedekking. Het is belangrijk om te weten dat de kosten kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals het type materiaal, de grootte van het dak en eventuele extra werkzaamheden die nodig zijn.

Om een nauwkeurige schatting te krijgen van de kosten, raden we u aan om offertes aan te vragen bij verschillende dakbedekkingsbedrijven. Op Dakbedekking-platdak.nl kunt u eenvoudig offertes vergelijken van lokale bedrijven, waardoor u een idee krijgt van de kosten en de service die zij bieden.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van het dakbedekkingsbedrijf. Kies voor een bedrijf dat ervaring heeft in het vervangen van dakbedekking en dat beschikt over de juiste certificeringen en keurmerken. Zo kunt u er zeker van zijn dat het werk professioneel en naar tevredenheid wordt uitgevoerd.

Daarnaast is het aan te raden om referenties en recensies van voorgaande klanten te raadplegen. Op deze manier kunt u een beter beeld krijgen van de reputatie en de kwaliteit van het bedrijf.

Als u alle kosten, referenties en offertes heeft vergeleken, kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Kies voor een dakbedekkingsbedrijf dat voldoet aan uw eisen en binnen uw budget valt. Door zorgvuldig te beslissen, kunt u ervoor zorgen dat uw dakbedekking vervangen wordt door professionals en dat u kunt genieten van een duurzaam en goed functionerend dak.

Aanbevolen dakbedekkingsbedrijven

Om u op weg te helpen bij het kiezen van een betrouwbaar dakbedekkingsbedrijf, hebben we een lijst samengesteld met aanbevolen bedrijven op Dakbedekking-platdak.nl:

Bedrijfsnaam Locatie Klantbeoordeling
Dakbedekking Expert B.V. Amsterdam 4.9/5
Dakdekkers Nederland Rotterdam 4.8/5
Dakwerken Smit & Zoon Utrecht 4.7/5

Deze bedrijven zijn geselecteerd op basis van hun reputatie, ervaring en klantbeoordelingen. U kunt contact met hen opnemen voor een offerte op maat en verdere informatie over het vervangen van uw dakbedekking.

Tips voor het onderhouden van uw nieuwe dakbedekking

Kosten nieuwe dakbedekking plat dak

Na het vervangen van uw dakbedekking is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Hierdoor kunt u de levensduur van uw nieuwe dakbedekking verlengen en mogelijke problemen in de toekomst voorkomen. In deze sectie geven we u enkele nuttige tips en adviezen over hoe u uw nieuwe dakbedekking optimaal kunt onderhouden.

Onderhoudstips voor uw nieuwe dakbedekking:

 1. Inspecteer regelmatig: Controleer uw dakbedekking minstens twee keer per jaar om eventuele schade, scheuren, of losse delen te detecteren. Let ook op mogelijke ophopingen van bladeren, vuil of ander afval.
 2. Verwijder vuil en afval: Maak uw dak regelmatig schoon door bladeren, takken en ander vuil te verwijderen. Dit voorkomt verstoppingen en zorgt ervoor dat het water goed weg kan stromen.
 3. Vermijd zware belasting: Beperk het betreden van uw dak, vooral bij extreme weersomstandigheden. Vermijd het plaatsen van zware voorwerpen op uw dak, zoals bloembakken of zonnepanelen, tenzij uw dakconstructie hier specifiek voor ontworpen is.
 4. Controleer de dakgoten: Houd uw dakgoten vrij van bladeren en ander vuil om verstoppingen te voorkomen. Controleer regelmatig of de dakgoten nog goed functioneren en het water goed afvoeren.
 5. Behandel vlekken en algen: Als u last heeft van vlekken of algen op uw dakbedekking, gebruik dan een milde reiniger en een zachte borstel om deze te verwijderen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de dakbedekking kunnen beschadigen.
 6. Controleer de afdichtingen: Controleer de afdichtingen rondom doorvoeren en andere dakdetails regelmatig. Repareer of vervang beschadigde afdichtingen om lekkages te voorkomen.
 7. Laat periodiek onderhoud uitvoeren: Schakel een professioneel dakbedekkingsbedrijf in voor periodiek onderhoud en inspectie van uw dakbedekking. Zij kunnen problemen vroegtijdig detecteren en adequaat oplossen.

Door bovenstaande tips op te volgen, kunt u de levensduur van uw nieuwe dakbedekking optimaliseren en mogelijke schade of problemen voorkomen. Blijf alert op veranderingen in de staat van uw dakbedekking en neem indien nodig tijdig contact op met een professioneel dakbedekkingsbedrijf.

“Een regelmatig onderhouden dakbedekking gaat langer mee en beschermt uw woning tegen waterinfiltratie en andere schade.” – Dakbedekking-platdak.nl

Onderhoudstip Voordelen
Regelmatige inspectie Op tijd problemen opsporen en voorkomen
Verwijderen van vuil en afval Voorkomen van verstoppingen en goede waterafvoer
Vermijden van zware belasting Behoud van de dakstructuur
Controleren van de dakgoten Voorkomen van verstoppingen en waterafvoerproblemen
Behandelen van vlekken en algen Esthetisch behoud van de dakbedekking
Controleren van afdichtingen Voorkomen van lekkages
Periodiek onderhoud laten uitvoeren Professioneel advies en tijdige detectie van problemen

Veelgestelde vragen over het vervangen van plat dakbedekking

Heeft u vragen over het vervangen van plat dakbedekking? Hieronder beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen om u verder te helpen.

 1. Wat is de gemiddelde prijs per m2 voor het vervangen van plat dakbedekking?

  De gemiddelde prijs per m2 voor het vervangen van plat dakbedekking varieert, afhankelijk van het materiaal dat u kiest en andere factoren. Bitumen dakbedekking kost gemiddeld tussen de €30 en €40 per m2, terwijl EPDM dakbedekking gemiddeld tussen de €40 en €50 per m2 kost. PVC dakbedekking is over het algemeen iets duurder, met een gemiddelde prijs van €50 tot €60 per m2.

 2. Kan ik zelf mijn platte dakbedekking vervangen?

  Het vervangen van plat dakbedekking is een complexe klus die specifieke kennis en ervaring vereist. Het is daarom aan te raden om een professioneel dakbedekkingsbedrijf in te schakelen. Zij beschikken over de juiste expertise en materialen om het werk efficiënt en veilig uit te voeren.

 3. Hoe lang gaat nieuwe plat dakbedekking mee?

  De levensduur van nieuwe plat dakbedekking kan variëren, afhankelijk van het gekozen materiaal en onderhoud. Over het algemeen gaat bitumen dakbedekking ongeveer 20 tot 25 jaar mee, EPDM dakbedekking heeft een levensduur van ongeveer 40 jaar en PVC dakbedekking kan tot wel 50 jaar meegaan.

 4. Moet ik mijn oude dakbedekking verwijderen voordat ik nieuwe dakbedekking laat plaatsen?

  Ja, in de meeste gevallen moet de oude dakbedekking worden verwijderd voordat nieuwe dakbedekking kan worden geplaatst. Het verwijderen van de oude dakbedekking is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de nieuwe dakbedekking goed kan worden geïnstalleerd en het dak in goede staat blijft.

Heeft u nog meer vragen over het vervangen van plat dakbedekking? Neem gerust contact op met onze experts of raadpleeg een professioneel dakbedekkingsbedrijf voor meer informatie.

Aanbevolen bedrijven voor het vervangen van dakbedekking

We begrijpen dat het kiezen van een betrouwbaar bedrijf voor het vervangen van uw dakbedekking een belangrijke beslissing is. Daarom hebben we een lijst samengesteld met aanbevolen bedrijven op Dakbedekking-platdak.nl die u kunnen helpen met uw project.

Op Dakbedekking-platdak.nl vindt u een breed scala aan lokale bedrijven met ervaring in het vervangen van dakbedekking. Deze bedrijven hebben bewezen betrouwbaar en professioneel te zijn, en ze staan bekend om hun uitstekende service en kwaliteit.

Of u nu op zoek bent naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in bitumen, EPDM of PVC dakbedekking, u kunt er zeker van zijn dat u bij Dakbedekking-platdak.nl de juiste professionals zult vinden. Elk bedrijf op ons platform is zorgvuldig geselecteerd op basis van hun expertise, klantbeoordelingen en de kwaliteit van hun werk.

Door gebruik te maken van Dakbedekking-platdak.nl kunt u eenvoudig offertes vergelijken van verschillende bedrijven. Zo kunt u niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook de service en kwaliteit die zij bieden. Dit stelt u in staat om een weloverwogen beslissing te nemen en het bedrijf te kiezen dat het beste bij uw behoeften en budget past.

Enkele tips voor het kiezen van een betrouwbaar bedrijf:

 • Vraag om referenties en bekijk beoordelingen van eerdere klanten.
 • Controleer of het bedrijf over de benodigde vergunningen en verzekeringen beschikt.
 • Vergelijk de prijzen, maar houd ook rekening met de kwaliteit van het werk en de service die het bedrijf biedt.
 • Maak gebruik van Dakbedekking-platdak.nl om offertes te ontvangen van meerdere bedrijven en vergelijk ze zorgvuldig.

Met de aanbevolen bedrijven op Dakbedekking-platdak.nl kunt u er zeker van zijn dat u een betrouwbaar bedrijf vindt voor het vervangen van uw dakbedekking. Neem vandaag nog een kijkje op onze website en begin met het vergelijken van offertes.

Opmerking: Afbeelding ter illustratie – Aanbevolen bedrijven voor het vervangen van dakbedekking

Neem contact op voor een offerte op maat

Bent u geïnteresseerd in het vervangen van uw platte dak? Neem dan contact op met een van de bedrijven op Dakbedekking-platdak.nl voor een offerte op maat. Op ons platform kunt u eenvoudig offertes vergelijken van verschillende lokale bedrijven, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw dakbedekkingsproject.

Of u nu kiest voor bitumen, EPDM of PVC, onze aangesloten bedrijven bieden hoogwaardige materialen en professioneel vakmanschap. Door een offerte aan te vragen, krijgt u een duidelijk beeld van de kosten en mogelijkheden voor het vervangen van uw dakbedekking.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontvang een offerte op maat voor uw platte dak. Onze betrouwbare bedrijven staan klaar om u te helpen met uw dakbedekkingsbehoeften. Kies voor kwaliteit en service, kies voor Dakbedekking-platdak.nl.

FAQ

Waarom uw platte dak vervangen?

Het vervangen van uw platte dak kan verschillende redenen hebben. Wellicht is de huidige dakbedekking beschadigd, verouderd of lek. Door uw dakbedekking te vernieuwen, zorgt u voor een betere isolatie en voorkomt u mogelijke lekkages.

Wat zijn de kosten van het vervangen van dakbedekking?

De kosten van het vervangen van dakbedekking voor een plat dak kunnen variëren. Verschillende factoren spelen hierbij een rol, zoals het materiaal dat u kiest en de oppervlakte van uw dak. In dit artikel geven we u een indicatie van de kosten, zodat u een idee heeft van wat u kunt verwachten.

Kosten per m2 voor het vervangen van plat dak

De prijs per m2 voor het vervangen van een plat dak kan ook verschillen. Afhankelijk van het materiaal dat u kiest, kunnen de kosten variëren. We zullen in dit artikel verschillende materialen bespreken en de bijbehorende prijzen per m2.

Verschillende soorten dakbedekking voor een plat dak

Er zijn verschillende soorten dakbedekking die geschikt zijn voor een plat dak, zoals bitumen, EPDM en PVC. Elk materiaal heeft zijn eigen prijs en eigenschappen. In deze sectie zullen we elk materiaal bespreken en de bijbehorende kosten.

Bitumen als dakbedekking

Bitumen is een veelgebruikt materiaal voor platte daken vanwege de goede waterdichtheid en lange levensduur. De prijs per m2 voor het vervangen van bitumen dakbedekking zal in deze sectie worden besproken.

EPDM als dakbedekking

EPDM is een synthetisch rubber dat steeds populairder wordt als dakbedekking voor platte daken. Het heeft een lange levensduur en is eenvoudig te plaatsen. De prijs per m2 voor het vervangen van EPDM dakbedekking zal in deze sectie worden besproken.

PVC als dakbedekking

PVC dakbedekking is duurzaam, milieuvriendelijk en heeft een goede UV-bestendigheid. In deze sectie zullen we de prijs per m2 voor het vervangen van PVC dakbedekking bespreken.

Andere overwegingen bij het vervangen van dakbedekking

Naast het materiaal zijn er nog andere overwegingen bij het vervangen van dakbedekking. Denk hierbij aan de staat van het dak, isolatie, en eventuele extra kosten zoals het verwijderen van de oude dakbedekking. In deze sectie zullen we deze overwegingen behandelen.

Hoe kunt u offertes vergelijken?

Op Dakbedekking-platdak.nl kunt u eenvoudig offertes van lokale bedrijven vergelijken. Hierdoor kunt u niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook de service en kwaliteit van de bedrijven. In deze sectie zullen we uitleggen hoe u gebruik kunt maken van Dakbedekking-platdak.nl.

Beslissen over het vervangen van dakbedekking

Het vervangen van dakbedekking is een belangrijke investering. In deze sectie geven we u advies over hoe u een weloverwogen beslissing kunt nemen en waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een dakbedekkingsbedrijf.

Tips voor het onderhouden van uw nieuwe dakbedekking

Na het vervangen van uw dakbedekking is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. In deze sectie geven we u enkele tips en adviezen over hoe u uw nieuwe dakbedekking kunt onderhouden en de levensduur kunt verlengen.

Veelgestelde vragen over het vervangen van plat dakbedekking

In deze sectie beantwoorden we veelgestelde vragen over het vervangen van plat dakbedekking. We geven antwoord op vragen over kosten, materialen, en meer.

Aanbevolen bedrijven voor het vervangen van dakbedekking

We hebben een lijst samengesteld met aanbevolen bedrijven voor het vervangen van dakbedekking op Dakbedekking-platdak.nl. In deze sectie geven we u enkele opties en tips voor het kiezen van een betrouwbaar bedrijf voor uw project.

Neem contact op voor een offerte op maat

Bent u geïnteresseerd in het vervangen van uw platte dak? Neem dan contact op met een van de bedrijven op Dakbedekking-platdak.nl voor een offerte op maat. In deze sectie geven we u informatie over hoe u contact kunt opnemen en een offerte kunt aanvragen.

Gratis Offerte Ontvangen

Dakbedekking plat dak

Wist u dat u gemakkelijk en zonder verplichtingen offertes van diverse specialisten kunt aanvragen en vergelijken via ons platform? Dit is volledig kosteloos!

Heeft u liever dat wij u terug bellen?

Vul uw naam, telefoon nummer en selecteer het gewenste tijdsframe zodat wij u dan kunnen terug bellen.

Offerte's vergelijken van specialisten uit uw eigen omgeving?
Dakbedekking plat dak
Geheel kosteloos
Dakbedekking plat dak

Wacht! U vergeet uw gratis offerte!

Wist u dat u gemakkelijk en zonder verplichtingen offertes van diverse specialisten kunt aanvragen en vergelijken via ons platform? Dit is volledig kosteloos!

Direct een gratis offerte ontvangen?